Kortfilmfestivalen i Grimstad - i Kabelvåg

Nå har du som lokalt publikum en unik mulighet til å oppleve Kortfilmfestivalen i Grimstad, i kinosalen på Nordland kunst- og filmhøgskole i Kabelvåg. Onsdag 16. juni og torsdag 17. juni viser vi fire av konkurranseprogrammene med noe av det beste og ferskete fra norsk kortfilm.

NK3.png

På grunn av korona-pandemien kan bare et begrenset antall besøke Grimstad fysisk i år, derfor kommer festivalen heller til deg. Onsdag 16. juni og torsdag 17. juni kan du se norske kortfilmer og korte dokumentarer i konkurranse i kinoen på Nordland kunst- og filmhøgskole i Kabelvåg. Programmet spenner vidt, fra animasjon og drama til sjangerfilm og eksperimentelle uttrykk, laget av erfarne filmskapere så vel som nye talenter.

Kortfilmfestivalen er Norges eldste og mest prestisjetunge festival for kortfilm og kort dokumentar. Festivalen har vært og er en viktig arena for Nordland kunst- og filmhøgskoles studenter, og vi ser med glede at både nåværende og tidligere studenter stadig er representert i de ulike konkurranseprogrammene. I år viser blant annet student, Emil Engesnes Bråten "The Caretaker" i Norsk Kortfilm program 3, og flere tidligere studenter er representert.

Siden første utgave i 1978 har Kortfilmfestivalen blitt en viktig møteplass for filmfolk, og viser norsk og internasjonal film av høy kvalitet. Årets program kan også ses digitalt, og inkluderer spesialvisninger, samtaler og møter med internasjonale filmskapere. Les mer om programmet til årets festival på kortfilmfestivalen.no.

På grunn av korona-restriksjoner må du melde deg på visningene via påmeldingsskjema som du finner ved å følge lenken: PÅMELDINGSSKJEMA

Oversikt over kortfilmprogrammer

I dette programmet viser vi en ny film fra Ellen Ugelstad, vinner av Gullstolen for beste film på festivalen i 2018, og en dokumentar fra Frida Eggum Michaelsen, en av Norges fremste filmklippere. Her finner du også sci-fi-film fra etterlivet (Vi er ikke her), drama inspirert av korona (Karlsens i karantene) og livet i kollektiv (Farsen), film med skeiv tematikk (Døgnfluer) – mens Ungene er en heftig barndomsskildring fra Bergens-filmskaperen Ina Lerner Grevstad.

Filmer i programmet:

Farsen – regi: Anja Petkovic Karlsen, Vanja Maria Kern Vestenfor
Fetter Helge – regi: Frida Eggum Michaelsen
Døgnfluer – regi: Johannes F. Wiig
The Wonders Beneath the Sea – regi: Ellen Ugelstad

Vi er ikke her – regi: Kasper Quintanilla

Ungene – regi: Ida Lerner Grevstad

Karlsens i karantene – regi: Tove UndheimEn backpacker fra Kina får et absurd møte med Norge i Armita Keyanis Customs. Både den og Gunhild Engers Play Schengen har fått mye ros på filmfestivaler i utlandet. I sistnevnte blir konflikten om EUs yttergrense forsøkt løst gjennom et meget forvirrende dataspill – om trekkfugler. Også dokumentaren Fortune Seekers om norske innbyggere i Torrevieja i Spania og Mohamed Chakiris Norwegian couscous gir perspektiver på «oss» og «de andre». Tre godbiter til: et konstant overraskende drama om å selge Playstation på finn.no, en superkort korona-komedie, og en suggererende eksperimentell animasjonsfilm.

Filmer i programmet:
Lykkejegerne – regi: Runar Sørheim
Transaksjoner – regi: Ivar Aase

Film Found – Claudia Munkgaard-Palmqvist

Customs – regi: Armita Keyani

Norwegian couscous – regi: Mohamed Chakiri

Play Schengen – regi: Gunhild Enger

Hytteforbud – regi: Finn Walther

Emilie Norenberg og Eivind Landsvik er blant Norges fremste musikkvideoregissører, mens Ingrid Stenersen og Irasj Asanti begge er rutinerte kortfilmskapere. Alle fire returnerer til Kortfilmfestivalen med filmer i dette programmet, hvor det også skjuler seg en brutalt satirisk animasjonsfilm (Baby Fingers) og et mørkt og eksperimenterende drama (The Caretaker). Tittelen på den allerede prisvinnende kortdokumentaren Fuckings adoptert av Nora Nivedia Tvedt burde tale for seg selv.

Filmer i programmet:

Sofia, en sommer – regi: Eivind Landsvik

Bunad – regi: Ingrid Stenersen

Babyfingers – regi: Adrian Dalen

Fuckings adoptert – regi: Nora Nivedia Tvedt

Sand – regi: Irasj Asanti

Voguing with Beethoven – regi: Emilie Norenberg

The Caretaker – regi: Emil E. Bråthen

Voksnes dugnad i nabolaget pirrer barns fantasi i Liss-Anett Steinskogs Barna, mens begrepet «avstand» er et slags felles anslag i tre kortfilmer om utfordringer ved å leve i parforhold: Motvind, Ensom cowgirl og Er du klar?. Simon Tillaas skildrer demens og et mor/datter-forhold i Villhester med Liv Bernhoft Osa og Tone Mostraum i rollene. Thomas Østbye, en av Norges mest særegne filmskapere, har laget Enhver har rett til, en kortdokumentar om juss, politikk og (av)makt, som følger rettssaken om Grunnlovens miljøparagraf.

Filmer i programmet:

Enhver har rett til – regi: Thomas Østbye

Motvind – regi: Jon Vatne

Barna – regi: Liss-Anett Steinskog

Ensom cowgirl – regi: Gina Kippenbroeck

Er du klar? – regi: Minni Katina Mertens, Ida-Maria Bæk

Villhester – regi: Simon Tillaas