Avgang 2022: program for åpning og festivalhelg 9.-12. juni

Utstillingen, med tittel Solen Oste ut av Sirkelen sin og Fylte Himmelen, åpner 9. juni og vil fylle fire festivaldager med filmer, performancer, konserter, kunstnersamtaler og boklansering.

2022-Nordland-1920x1005px.jpg


Sammen utgjør Solen Oste ut av Sirkelen sin og Fylte Himmelen og den tilhørende publikasjonen Månen Snakker Ingen av Språkene Våre et par som står i kontrast til og utfyller hverandre. Solen, som brekker seg ut av formens begrensninger og utvides i det uendelige, gjør at alt føles mulig. Månen minner oss på at både nærhet og avstand har en effekt på oss. Månen Snakker Ingen av Språkene Våre maner frem avgrunnen mellom det vi ser (og begjærer) og det vi kan nå ut til og forstå

Om programmet:

I OMVISNINGENE vil vi hver dag fokusere på et utvalg verk i utstillingen. Omvisningene følges av KUNSTNERSAMTALER mellom kunstnerne i fokus og kurator for utstillingen, som vil gi et dypere innblikk i kunstnernes interesser og prosess. På programmet står Death Knell: om lydlandkap, teknologi og miljø i arbeidene til Oscar Gränse og David Bohl. X-rays for Segmental Fractures: om representasjon av vold i arbeidene til Arjun Acharya, Ali Jabaly og Emil Engesnes Bråthen. Mirror: Om fiksjonaliserte rekonstruksjoner av virkeligheten og virkelighetens innflytelse på fiksjonen i arbeidene til Rebekka Christophersen, Gustav O. Gunvaldsen og Eili Bråstad Johannessen. The Voice and the Eye: om historiefortelling, blikket og gjensidig anerkjennelse i arbeidene til Amalie Magdalena With Vedelsby og Emilie Aagensen.

Vi verdsetter tiden vi tilbringer sammen rundt et felles måltid, som også har vært en viktig del av tiden ved Nordland kunst- og filmhøgskole. På fredag og lørdag arrangerer vi en ÅPEN GRILL fra kl 18:00 som du er invitert til å ta med grillmat til, for å feire hvor verdifullt samhold er for oss.

LIVE-programmet er en serie med konserter, performance og DJ av folk som har hatt en betydning for hverdagen vår i Kabelvåg. Alle konsertene er gratis og vil finne sted i og utenfor utstillingslokalene (etter hva været tillater). I tillegg til det annonserte programmet vil Oscar Gränse sitt verk utvikle seg gjennom utstillingen. Amalie Magdalena With Vedelsby vil holde en performativ høytlesning en gang om dagen, som annonseres separat.

På lørdag lanserer vi vår AVGANGSPUBLIKASJON Månen Snakker Ingen av Språkene Våre, som er laget spesielt for utstillingen. Lanseringen vil inneholde høytlesninger fra publikasjonen og en samtale om temaet deadlock eller impasse, som vi tok utgangspunkt i. Månen Snakker Ingen av Språkene Våre er redigert av Ina Hagen, designet av Louis Kocmick, og trykket av Hverdag Books.

Om lokalene:

Kabelvåg gamle barneskole ligger i Tore Hjorts gate 24 i Kabelvåg sentrum. Skolen var i bruk til og med i fjor, da den ble stengt ned som følge av regionale sentraliseringsprosesser. Siden da har bygningene stått tomme mens kommunen avgjør fremtidig bruk. Utstillingen finner sted i det eldste av de to skolebyggene — Blåbygget — som ble bygget sent på 1800-tallet, og i Gymsalen på andre siden av skolegården. Med sine karakteristiske trebjelker fremstår gymsalen som et skip med baugen opp, i vente på tryggere forhold.