KS_portræt_Katya_landskab.jpg

Katya Sander

Katya Sander (f.1970) er dansk billedkunstner bosatt i Berlin. I tillegg til å undervise ved Nordland kunst- og filmhøgskole siden har Sander undervist på en rekke kunstakademier i Europa og USA. Hun er utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og Whitney Idependent Study Programme i New York.


Hennes kunstneriske praksis er konseptbasert og omfatter ofte tekst, foto, film, arkitektur og installasjon. Arbeidene omhandler ofte produksjon og sirkulasjon av sosiale forestillinger: strukturer, modeller og bilder som vi gjennom kan forestille oss selv som en gruppe, samfunn eller sosiale felleskap, og som også gjennom kan forestille oss hva vi kan gjøre. I Sander sine arbeider er forestillingen ikke bare subjektive ideer, men også delte og kollektive artikulasjoner og projeksjoner over hva som er mulig og hva en kan forestille seg.

Arbeidene hennes er blant annet blitt vist under Documenta12 i Kassel, Tate Modern i London, MoMa i New York, Red Cat i Los Angeles, Performa11 i New York, Tapei Biennal, MuMoK i Vienna og The National Museum i Copenhagen.


Forskningsresultater


Urgent Pedagogies: To my students: On open processes, social. imaginary and praxis

Artikkel Les mer