CAMILLA.jpg

Camilla Figenschou

https://www.camillafigenschou....

Camilla Figenschou (f. 1978, Lofoten) er en filmskaper og billedkunstner utdannet ved Konstfack i Stockholm, og med filmstudier ved Universidad del Cine i Buenos Aires, samt på Nordland kunst og filmskole i Lofoten. Hun arbeider hovedsakelig med film og fotografi. Figenschous filmer har blitt vist på en rekke festivaler og vunnet priser nasjonalt og internasjonalt.

Figenschous praksis kjennetegnes kanskje først og fremst av kombinasjonen av et sterkt konseptuelt formspråk og samtidig en dokumentarisk nerve – en interesse for virkelige mennesker, dyr og ikke minst steder. Arbeidet hennes kan plasseres innenfor såkalt hybridfilm, slow cinema eller sensorisk realisme – et internasjonalt fenomen som har gjort seg gjeldende de siste to tiårene. I likhet med mange andre innenfor dette feltet jobber Figenschou med strategier som ligger tett opp mot andre kunstformer, kanskje spesielt billedkunst og fotografi.

Til våren 2022 har hun premiere på sin første langfilm Tauba. En hybrid film som utspiller seg på Kvalnes i Lofoten. Nå er jeg her, jeg også er en kortfilm i postproduksjon. Filmen ble spilt inn på Værøy sommeren 2021. Figenschou er også i gang med å utvikle sitt andre langfilmprosjekt i samarbeid med produksjonsselskapet 4&1/2.